Кращі студенти університету отримали стипендії Фундації Лозинських

21 грудня, у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося урочисте вручення сертифікатів переможцям стипендійної програми від Фундації Лозинських (США).

«Щиро вітаю наших стипендіатів! Сьогоднішня стипендія – це велика повага до вас та вашої праці над собою. Протягом декількох років ми співпрацюємо з Фундацією Лозинських (США), яка скеровує кошти для української молоді. Це та молодь, яка не тільки потребує ці кошти, а знає, що їх потрібно використати для своїх знань. Таким чином формуються українські еліти, які є професійними. Протягом цих років, завдяки нашій студентській молоді, викладачам, ми маємо креативне середовище, яке дозволяє Прикарпатському університету розвиватися динамічно», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

Стипендії від Фундації Лозинських надаються студентам ПНУ відповідно до угоди з Фундацією Лозинських ще з 2018 р.

Традиційно щороку стипендії надаються 10 кращим студентам, які потребують фінансової допомоги, у розмірі 600 дол. США та 2 випускникам-магістрам за кращу магістерську роботу у розмірі 1000 дол. США у гривневому еквіваленті.

Загалом поточного навчального року на конкурс було подано 27 заявок, серед яких 22 студентів 2-го року навчання ОР Бакалавр та 5 випускників, які змагались у номінації “Найкраща магістерська робота”.

Переможцями стипендійної програми Фундації Лозинських 2023/2024 навчального року є авторка кращої магістерської роботи, випускниця факультету природничих наук Іванна Лапчук; бакалаври: студент факультету історії, політології та міжнародних відносин Андрій Василаш, студентки навчально-наукового Інституту мистецтв Аліна Соболь та Анастасія Ткачук, студент факультету психології Денис Федорняк, студент фізико-технічного факультету Михайло Рожко, студентка факультету філології Інеса Дмитрів, студент факультету іноземних мов Ростислав Гогільчин, студентка економічного факультету Вікторія Савчин, студентка Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Вероніка Любінець, студент економічного факультету Максим Гловацьикй.