Університет продовжує популяризувати бадмінтон

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голова обласної Федерації бадмінтону Ігор Цепенда в рамках проєкту «Бадмінтон і зір» зустрівся із депутаткою Івано-Франківської обласної ради Наталією Дьоміною, президентом федерації бадмінтону Івано-Франківська Дмитром Коротких, проректором з науково-педагогічної роботи та соціально-економічного розвитку Ярославом Шинкаруком та завідувачем кафедри методики та фізичної культури ПНУ Богданом Лісовським. За сприянням депутатки обласної ради Наталії Дьоміної вони всі разом відвідали і спільно подарували ліцеям Івано-Франківської міської ради №1, №2, №3, №25, українській гімназії №1, Івано-Франківському фізико-технічному ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради спортивні інвентарі для гри в бадмінтон. Це ракетки, волани та сітки. Кошти на це було виділено з обласного бюджету Івано-Франківської обласної ради.

Прикарпатський університет продовжує популяризувати бадмінтон серед молоді та дітей шкільного віку. Підтримуючи масовий спорт та здоровий образ життя, університет вважає важливим сприяти підготовці вчителів з фізичної культури та тренерів для проведення занять з бадмінтону зі школярами.

Під час відвідання шкіл, ректор Прикарпатського національного університету, голова обласної федерації бадмінтону Ігор Цепенда звернувся до школярів: «Ваші школи обрані як базові для тренувань гри в бадмінтон. Ми хочемо, щоб ви полюбили цю гру. Це є дуже важливим для вашого здоров’я і розвитку. Адже бадмінтон належить до тих видів спорту, які дозволяють зберегти добрий зір. Також гра у бадмінтон допоже вам навчитися швидко приймати рішення, швидко мислити. Переконаний, що вам сподобається цей вид спорту і ви будете залучати до нього і своїх батьків. Ну а найкращі з вас зможуть піти далі — у спорт високих досягнень!».

За кілька днів до цих шкіл приїдуть офтальмологи для діагностування зору школярів. Після певного проміжку часу вони знову перевірять зір дітей і проведуть діагностику того, наскільки він покращився внаслідок занять бадмінтоном.

Нагадаємо, ініціатором проєкту «Бадмінтон і зір» виступив президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров. Проєкт реалізують спільно Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, обласна дитяча клінічна лікарня, обласне відділення Національного олімпійського комітету України, Івано-Франківське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.