Участь студентів та викладачів університету у міжнародній медичній місії

Нещодавно студенти та викладачі кафедри англійської філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника вдруге взяли участь у міжнародній медичній місії, організованій благодійною фундацією “Face the Future”, “Українською асоціацією ендоскопічної хірургії голови та шиї”, благодійними організаціями “Razom for Ukraine”, “Still Strong” та багатьма іншими партнерами.

Команда американських та канадських хірургів та медсестер упродовж шести днів перебувала в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. За цей час було організовано ІІ Міжнародний симпозіум “Реконструктивна хірургія військових травм голови та шиї” для українських колег та здійснено понад 30 складних оперативних втручань для українських військових. Протягом перебування місії в ОКЛ студенти освітніх програм бакалавра і магістра Валерій Ганзін, Марія Базів, Валерія Корнута, Василина Луканюк, Богдана Олійник, Лілія Петрів, Нестор Большаков та викладач кафедри англійської філології Тетяна Петренко здійснювали перекладацький супровід медичного персоналу під час міжнародного симпозіуму, оглядів пацієнтів, прес-конференцій, інтерв’ю для ЗМІ, а також здійснювали переклад під час хірургічних операцій.

Студенти мали чудову нагоду поглибити фахові компетентності з послідовного та синхронного перекладу, набуті під час вивчення дисципліни “Практика усного та письмового перекладу”.

Організатори місії вже вдруге високо оцінили роботу перекладацької команди. За спільної ініціативи команди, керівництва факультету та засновника благодійної фундації “Face the Future” доктора Пітера Адамсона було прийнято рішення про підписання Меморандуму між факультетом іноземних мов та “Face the Future”, який має на меті покращити кооперацію між сторонами, надалі залучати студентів до практичної діяльності, що сприятиме розвиткові галузевого перекладу на факультеті іноземних мов.