Пані Посол Канади провела семінар для наших студентів

До Прикарпатського національного університету завітала поважна делегація на чолі з Пані Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Наталією Цмоць. Вони зустрілися з керівництвом університету, а також студентами і викладачами спеціальності міжнародні відносини та провели семінар в рамках курсу «Демократія: від теорії до практики».

Перед початком семінару гості університету побачили представлені у виставковій залі ПНУ творчі роботи відомих митців Прикарпаття, викладачів та студентів нашого Навчально-наукового інституту мистецтв.

«Те, що ми зібралися разом у такий складний для України час ще раз доводить, що незважаючи на ті проблеми, трагедії, які ми маємо та за що боремося, кожен з нас завжди дивиться у майбутнє. Війна закінчиться нашою Перемогою, але вже зараз ми повинні розбудовувати нашу країну, розвивати наше демократичне суспільство. Переконаний в тому, що завдяки нашим молодим колегам, студентству, Україна постійно буде в динаміці», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського національного університету, професор Ігор Цепенда.

«Я була в Україні ще раніше, і якщо порівняти із сьогоднішнім часом, то суспільство, ніби, пробудилося. Зокрема, від Помаранчевої Революції і пізніше Революції Гідності, і до сьогоднішніх подій. Люди, з якими я зустрічалася ще в 2011 році є зараз вже в уряді. Це показує те, як працює та розвивається тут демократія, це враховуючи і суспільство, політику, медіа та інші сфери. І це приємно бачити. Зараз в Україні спостерігається сильна єдність, тому ворог не зможе перемогти цю країну. Вона вже Перемогла заявивши про себе на весь світ! Тепер всі знають, де знаходиться Україна. Я зустрічала багатьох людей, які вертаються із Канади, щоб будувати свою державу тут. Своїми діями вони проявляють цінність до місця, де народилися і показують це своїм прикладом. Слава Україні!», – наголосила Пані Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Наталія Цмоць.

По ходу зустрічі студенти та викладачі активно долучалися до дискусії стосовно майбутнього України, її громадянського та міжнародного розвитку, гендерної рівності від якої залежить існування демократії. Обговорили теми децентралізації в Україні, майбутніх виборів, реформ та ситуацію з корупцією. Студенти поділилися своїм практичним досвідом реалізації місцевих проєктів та їх вплив на громадськість.

На завершення Пані Посол запевнила у рішучості Канади й надалі підтримувати Україну у її боротьбі за свободу, а також у післявоєнній відбудові та здійсненні реформ.