17 найкращих студентів отримали стипендії в 1000 доларів

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда вручив переможцям конкурсу від Фонду Інституту Східних досліджень (м. Варшава, Республіка Польща) сертифікати на отримання річних стипендій на суму 1000 доларів кожному.

Стипендіатами стали: Ольга Булій, Святослав Харук, Анна Охович (Факультет природничих наук); Вероніка Озарко (Педагогічний факультет); Христина Стручинська (Юридичний інститут); Богдан Чепига (Економічний факультет); Інна Щербій, Людмила Ваків, Людмила Русанова (Факультет філології); Марина Блищук, Роман Рибчук (Факультет історії, політології та міжнародних відносин); Тадей Пилячик (Факультет математики та інформатики); Андріана Кіщук (Факультет психології); Інна Терлецька, Надія Абрамчук (Інститут мистецтв); Катерина Кобута (Факультет іноземних мов); Іван Дадяк (ІПОДП).

«Це дуже престижна нагорода, яка має на меті підтримати обдарованих студентів університету, розвиток їх наукової активності, розширення здобутих знань за допомогою призначення цим студентам грошових стипендій. Дякую нашим партнерам за те, що впродовж багатьох років ми маємо таку можливість. Прикарпатський національний університет один з небагатьох університетів України, який впродовж багатьох років має стипендію для своїх студентів, які не тільки добре навчаються, а є суспільно-активні. Ми максимально намагаємося докласти зусиль для того, що найкращі студенти завжди відчували, що знання і їхня активна позиція це те, що буде запорукою великого успіху у майбутньому. Тож підтримуйте цей темп і пам’ятайте, що потрібно ділитися знаннями, які ви отримали та робити добрі справи, щоб навколо вас формувався той простір, який дозволить відновити Україну та реалізовувати власні успішні проєкти», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Варто відзначити, що студенти нашого університету єдині серед студентів українських закладів вищої освіти, які вкотре отримають стипендії відомого Фонду Інституту Східних досліджень (Республіка Польща). Це стало можливим завдяки підписаній 12 червня 2018 року двосторонній Угоді про співпрацю між Фондом Інституту Східних досліджень (м.Варшава, Республіка Польща) та Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника (м.Івано-Франківськ, Україна). Засновником Фонду є голова Програмної Ради Центральноєвропейського Економічного Форуму (загальновідомого як Центральноєвропейський Давос) Зигмунт Бердиховський.

Нині стипендіатами Фонду стали вже 107 студентів та випускників ПНУ. Переможцям також надається можливість взяти участь у міжнародних заходах, які організовує Фонд задля міжнародної інтеграції та персонального нетворкінгу.