Участь студентів у науково-практичній конференції

30 травня 2024 року здобувачки освіти факультету психології груп ПС-31 та ПС-32 Прийматчук Анастасія, Радик Марта, Бігун Христина, Гарасимишин Мар’яна, Кіщук Андріана та Романюк Владислава взяли активну участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції “Педагогіка і психологія в структурі університетської освіти України: історія, сьогодення, інноватика”. Програма конференції_студ_2024 Обговорено роль психології та педагогіки в Україні в умовах сьогоднішніх викликів і загроз, теоретико-методологічні аспекти розвитку університетської освіти в Україні, посилення психолого-педагогічної складової освітніх програм, особливості створення STEM простору в умовах інноваційних перетворень ЗВО. Організатором заходу виступив Херсонський державний університет, співорганізатором – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника презентували свої дослідження, виконані на кафедрі психології розвитку під керівництвом кандидатки психологічних наук, доцентки Наталії Назарук :

Радик Марта акцентувала увагу присутніх на ролі психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах війни. Романюк Владислава поділилася практичним досвідом роботи зі студентами щодо подолання травм війни. Бігун Христина розкрила особливості психологічних травм війни та показала шляхи їх подолання у населення. Кіщук Андріана у своєму виступі сфокусувалася на проблемах відновлення постраждалих від сексуального насильства пов’язаного з конфліктом. Прийматчук Анастасія зупинилася на особливостях психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану. Гарасимишин Мар’яна ознайомила присутніх з психологічними ресурсами збереження психічного здоровя особистості під час війни.

Тематика конференції:

  1. Педагогіка, психологія в Україні в умовах сьогоднішніх викликів і загроз
  2. Теоретико-методологічні аспекти розвитку університетської освіти в Україні
  3. Посилення психолого-педагогічної складової освітніх програм – завдання ЗВО затребуване часом
  4. Конкурентне середовище університету: особливості створення STEM простору в умовах інноваційних перетворень ЗВО

Мета проведення конференції –  полягає в сприянні обміну досвідом, ідеями та передовими підходами у галузі педагогіки та психології в університетській освіті України.

Учасники конференції: молоді вчені, докторанти, аспіранти, здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти, науковці, науково-педагогічні та педагогічні працівники.

За результатами конференції, планується публікація тез виступів її учасників.