Студенти зустрілися з ветераном війни Віталієм Мартиновим

Які емоції переживає людина у бойових умовах? Яка ступінь і зона відповідальності командира на фронті? Яка допомога від тилу є наразі найбільш актуальною і як готувати себе до захисту України? Про це і багато іншого йшлося під час зустрічі студентів Навчально-наукового юридичного інституту ПНУ, економічного факультету та факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з ветераном війни Віталієм Мартиновим.

Гість Прикарпатського університету — ветеран Добровольчого Українського Корпусу, керівник Всеукраїнського ГО «Добровольчий Український Корпус», позаштатний радник голови Івано-Франківської ОВА, учасник бойових дій з 2014 р., помічник депутата облради.

Віталій Мартинов поділився зі студентами досвідом свого бойового шляху. Також він говорив про необхідність військової, домедичної підготовки, психологічної просвіти молоді та цивільного населення загалом, торкнувся складних тем готовності суспільства до соціалізації військовослужбовців, особливо інвалідів. Пояснив про особливості спілкування цивільних з військовими, які повертаються з фронту, та їх зміни у поведінці через психотравму війни.

Ветеран наголосив на потребі у посиленні фахового та фінансового підгрунття психо-соціальної реабілітації воїнів як на рівні держави, так і на рівні Івано-Франківської області.

Про інтерес молоді до отриманої інформації свідчила велика кількість запитань до ветерана.