Представники університету побували на відкритті проєкту Горизонт-Європа «EDUC-WIDE»

Впродовж 11-12 березня члени команди проєкту Горизонт-Європа «EDUC-WIDE» (Розширення можливостей EDUC для інклюзивного розвитку ERA) Прикарпатського університету перебувають на зустрічах, що присвячені його офіційному відкриттю. Події відбуваються в Університеті Масарика (м. Брно, Чехія). Координатором проєкту від Прикарпатського університету є ректор Ігор Цепенда.

Члени команди проєкту Валентина Якубів, Ірина Григорук, Тетяна Корнієнко та Тетяна Гринишак взяли участь в обговоренні дорожньої карти реалізації проекту в межах окремих робочих груп.

Партнерами у реалізації проєкту є:

– Університет імені Масарика (Чехія)

– Кальярійський університет (Італія)

– Університет Хауме І у Кастельйоні (Іспанія)

– Університет Потсдаму (Німеччина) – Університет Південної Норвегії (Норвегія)

– Паризький Університет Нантер (Франція)

– Університет Ренна (Франція)

Під час церемонії відкриття проєкту проректор з інтернаціоналізації Університету Масарика Петр Сухий зазначив, що цей проєкт матиме важливе значення для України, оскільки сприятиме розвитку відкритої науки та поширенню цінностей і політик ЄС у сфері наукових досліджень в Україні.

У результаті реалізації проєкту в Прикарпатському університеті буде впроваджена цифрова платформа для розвитку міждисциплінарних та міжнародних наукових досліджень з врахуванням принципів і стандартів ЄС.