Волонтери проєкту «Лікар Свято» провели захід у дитячій лікарні

На свято Миколая волонтери соціального проєкту «Лікар Свято», що діє на факультеті психології, завітали до маленьких пацієнтів Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. У костюмах героїв мультфільмів студенти-психологи разом з дітками та їх батьками (опікунами) поринали у казковий світ країни Сміхляндії, подорожували разом з піратами, багато чарували і веселились. Тим самим вони хоч на хвилину переключали свою увагу від лікарняних буднів, болючих процедур та повітряних тривог.

«Приємно продовжувати традиції відвідин спільно зі студентами хворих діток у лікарні. Адже для молоді це не лише добра справа, що розвиває особистість, але і чудова практика формування професійних якостей психолога – емпатії, комунікабельності, спостережливості, резилієнтності, толерантності, креативності. Волонтерська діяльність з людьми, які переживають життєву кризу, є складною, емоційно насиченою і наші студенти добре впоралися з цим викликом», – зазначила організаторка заходу, керівниця проєкту «Лікар Свято», доцент кафедри клінічної та реабілітаційної психології Мирослава Кулеша-Любінець.

За 8 років до проєкту «Лікар Свято» були залучені більше ста студентів-психологів. І хоча через війну багато студентів були змушені виїхати з України, все ж кількість охочих ставати волонтерами проєкту зростає.

«Проєкт «Лікар Свято» – це не лише про допомогу й внесок у реабілітацію діток, це й про приємні емоції, які ми охоче даруємо, про любов, якою ділимося. Це спосіб покращити одноманітне й важке життя дітей у лікарні. На нехай коротку, але мить допомогти їм повірити у магію, дати надію на краще майбутнє», – ділиться враженнями волонтерка Софія Макар.

Цьогоріч у заході прийняли участь 11 студентів-психологів. Вони за 3 години роздали дітям 140 повітряних кульок та більше ста клоунських носиків, листівок підтримки, новорічних подарунків.