В університеті вшанували пам’ять нашого Героя Небесної сотні

2 жовтня біля пам’ятного Обеліску студентам і викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, університетська спільнота традиційно вшанувала пам’ять студента університету, Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика. На заході були присутніми родина загиблого. Сьогодні Романові могло б виповнитися 29 років… Юнак пішов із земного життя, маючи лише 19 років.

“Роман Гурик належить до покоління тих молодих людей, на долю яких випало прийняти важливе доленосне рішення. Він був у числі перших, який розумів цінність свободи і закликав інших йти на боротьбу. Приклад Романа є прикладом для теперішніх студентів, тому що важливо формувати в собі критичне мислення, відчувати ту складну ситуацію в якій опиняється твоя держава, мати знання, досвід, які дозволять захищатися. Впродовж століть українська молодь докладала чималих зусиль, щоб Україна була сьогодні незалежною, серед якої десятки наших студентів та викладачів. Ми є нація борців! Ворог повинен знати, що ми не віддаємо життя, а забираємо його життя за нашу волю, соборність, територіальну цілісність. Хочу подякувати сьогодні всім вам за те, що ви у цей складний час залишилися в Україні. Кожен з вас відчуває, що він зараз потрібний своїй країні. Саме від вас буде залежати безпека, розквіт та майбутнє держави!”, – зазначив ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда.

“Вчора цілий день я згадували народження Романа, всі моменти пов’язані з ним і знаєте, він був дуже класним, а таких зараз мало. Сьогодні я б могла уже бути молодою, красивою бабусею, але життя склалося зовсім не так. Мені дуже приємно сьогодні бачити таку кількість молоді. Для мене, як для мами, було найстрашнішим те, щоб не забули, щоб пам’ятали, передавали дальше і розуміли за що віддали своє життя Герої. Зараз, дивлячись на вас, я бачу продовження свого сина. Я пишаюся тим, що живу з такими людьми як ви в одному місті. Я пишаюся тим, що ви зараз є тут і пам’ятаєте! Щиро вам за це дякую!”, – наголосила мати Романа Гурика Ірина Гурик.

Нагадаємо, Роман Гурик загинув у 2014 році на Євромайдані від кулі снайпера під час Революції Гідності. Похований у Меморіальному сквері в Івано-Франківську, поряд із могилами Січових Стрільців.