Спільно з медуніверситетом використовуватимемо наукові бази для досліджень

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда зустрівся із ректором Івано-Франківського національного медичного університету Миколою Рожком.

Сторони підписали базову угоду про співпрацю, яка в першу чергу, зосереджує свою увагу на реалізації спільних наукових проєктів, а саме організацію науково-дослідної роботи, проведення спільних наукових досліджень і апробацію їх у науково-дослідних лабораторіях обох університетів. Це стосується насамперед баз досліджень фізико-технічного та природничого факультетів ПНУ.

У ході зустрічі йшлося про поглиблення досліджень у рамках програми «Медична фізика» з використанням досвіду науковців університету в матеріалознавстві.

Також розглядаються спільні проєкти в напрямку біохімії. Науковці медичного університету пропонують використовувати їхню клініку для практики і роботи наших студентів-біохіміків.

На завершення обговорили питання використання спільної інфраструктури, як конференційної так і для дозвілля студентів, яка в обох університетів розташована в Карпатах.

Додатково. Завдяки підписаній угоді буде можливість спільної участі у програмах академічної мобільності студентів і викладачів, у науково-практичних конференціях та семінарах.