Щорічний рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії

Щорічний рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» традиційно опубліковано щорічний рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії, що відбулась у 2022 році.

Всього до рейтингу включено більше 200 закладів вищої освіти України. Основною метою публікації рейтингу є ознайомлення майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків, освітян і всіх зацікавлених осіб з відкритими даними вступної кампанії.

Отже:

1. У рейтингу “Вступники, зараховані на контракт” ПНУ посів 5-те місце серед 375 закладів вищої освіти України.

2. У рейтингу “Найбільший бал НМТ на контракт” Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника посів 10-те місце (всього до рейтингу включено 200 ЗВО).

3. У рейтингу “Вступники, зараховані на бюджет” Прикарпатський університет посів 16-те місце (всього у рейтингу 224 університети).

4. У рейтингу “Найбільший бал НМТ на бюджет” ПНУ посів 37-е місце (всього – 201 ЗВО у рейтингу).

Окремо був укладений рейтинг за результатами вступної кампанії 2022 року за кількістю поданих заяв вступниками на спеціальність 081 Право, за яким ПНУ посів 9-те місце серед ЗВО України.

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника впевнено закріпився у десятці найпопулярніших закладів вищої освіти України серед абітурієнтів, вступників та випускників шкіл. Публікація рейтингу насамперед скерована на інформування молоді, яка планує вступати до закладів вищої освіти у 2023 році.

Рейтинг допоможе їм зорієнтуватись у можливостях вступу до українських вишів, оцінити власні шанси та зробити свідомий вибір закладу для здобуття вищої освіти.

Також, за даними рейтингу найпопулярніших міст серед вступників, складеному за результатами поданих вступниками у 2022 році заяв, (телеграм-канал “Вступ 2023 Live”), Івано-Франківськ увійшов у ТОП-10 і посів 6-те місце: Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса, Івано-Франківськ, Вінниця, Тернопіль, Луцьк, Полтава.