Ще 36 молодших лейтенантів від ПНУ готові встати на захист країни

Випускники кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника отримали погони первинного військового звання «молодший лейтенант запасу». Урочисте вручення погонів, а також відзнак від ректора університету Ігоря Цепенди та заступника начальника Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майора Андрія Мовчана відбулося сьогодні, 2 грудня, біля університетського пам’ятника студентам і викладачам, які загинули у боротьбі за Незалежність України.

Вітаючи випускників, ректор Ігор Цепенда заявив, що це особливий день для всіх. «Ми пишаємося нашими студентами, ви молоді, мужні люди, які в складний час для України докладаєте всіх зусиль для того, щоб отримати міцні військові знання і використати їх для захисту нашої Вітчизни. Хочу підкреслити те, що потрібно не віддати своє життя за Україну, а забрати життя ворога! Ви нам потрібні живими, тому що ваш досвід, ваш професіоналізм, а найголовніше та сила духу і патріотизм потрібен сьогодні нашій державі, а ще більше буде потрібен завтра, бо саме вам випаде на долю розбудовувати Україну. Завдяки героїзму ЗСУ та всіх громадян України, які боряться за справедливість, нам вдалося показати не тільки незламний характер українського народу, нам вдалося показати те, що наш ворог нічого не вартий, коли зіткнувся з мужністю наших воїнів. Тому дякую вам, що обрали такий гідний шлях!»,– звернувся Ігор Цепенда до випускників.

Військові звання Наказом Міністра оборони України отримали 36 випускників кафедри військової підготовки. Серед них хлопці та дівчата, які навчалися за спеціальностями «соціальна психологія», «організація перевезень та управління на автомобільному транспорті», «математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем», «експлуатація та ремонт автомобільної техніки та їх аналогів».

«В такий непростий для України час ви обрали ту стежину, яка не є вільною, простою чи без тернистих перешкод. Ви стали офіцерами і саме в цей день вам на груди лягло первинне звання «Молодший лейтенант запасу». Це величезна відповідальність, тому що ви будете прикладом для багатьох. Найголовніше завжди при цьому залишатися людиною. Бажаю вам натхнення, успіхів і незламності!», – зазначив майор Андрій Мовчан.

На завершення кафедра військової підготовки подякували першим ешелонам Сил Оборони в яких служать десятки випускників Прикарпатського університету. Це – Віталій Сенюк, Ростислав Капнін, Ігор Пінькевич, Дмитро Романишин, Василь Сіщук, Микола Галай, Віталія Скиданович, Вадим Додачко, Павло Надрага, Ростислав Мудрий, а також студенти другого курсу Оксана Рубаняк, Назарій Кішак, Сергій Кліщук, Іван Кобель, Орлан Маршал, Богдан Павлів, Оля Щербій, Василь Андріїв, Мирон Дмитрик та інші.