Ректор взяв участь у відкритті турнірів, присвячених памʼяті загиблих Героїв

24 березня 2024 року ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда взяв участь у відкритті одразу двох турнірів, які відбулися на «Франківськ Арені» — Чемпіонату Івано-Франківського міського осередку всеукраїнської асоціації спортсменів з Таеквон-До І.Т.Ф. та Відкритого чемпіонату Івано-Франківська з кікбоксингу WAKO.

Уже традиційно ці турніри проводяться як присвята пам’яті Героїв Івано-Франківської ОТГ за участі родин полеглих Воїнів. Турніри відбулися за підтримки ГО «Івано-Франківська обласна спілка членів сімей Загиблих, Померлих та Безвісти зниклих в зоні АТО» та ВГО «ДУК» під патронатом міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа. У відкритті також взяли участь заступник міського голови Михайло Смушак, заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК, підполковник Юрій Мухін, керівник відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін, директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко, депутатка Івано-Франківської обласної ради Наталія Чаплинська, Голова ГО «Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО» Степан Чомко та інші гості. Ініціатором та головою організаційного комітету виступив наш співробітник, викладач кафедри спортивно-педагогічних дисциплін, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, наймолодший в Україні володар чорного поясу V дану Андрій Данищук.

Один зал, 2 татамі, 2 види спорту і світлі спомини про 16 Героїв, серед яких і співробітник кафедри біології та екології нашого університету Володимир Третяк, який загинув від ворожого ракетного удару 13 березня 2022.

Також у рамках проведення цього заходу було підписано договір про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та відокремленим підрозділом громадської спілки «Спортивний комітет України» в Івано-Франківській області – організацією, яка об’єднує та розвиває неолімпійські види спорту. Договір підписано з метою проведення спільних фізкультурно-оздоровчих заходів, розширення можливостей проходження практики студентами університету, обміну новаторськими теоретичними та практичними доробками Сторін в сфері фізичної культури і спорту, популяризації діяльності Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.