ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ІМЕНІ ШЕВЧЕНКА

У суботу, 23 березня, відбулося пленарне засідання НТШ. Вступне слово виголосив Василь МОЙСИШИН,
голова Івано-Франківського осередку НТШ, який ознайомив присутніх з вагомими здобутками членів НТШ у минулому році й запросив усіх зацікавлених осіб до активної співпраці, спілкування та дискусій на сторінках Всеукраїнського наукового журналу “Прикарпатський вісник НТШ”, що видається з 2008 року Івано-Франківським осередком Наукового товариства ім. Шевченка у трьох серіях: “Число”, “Слово”, “Пульс”. Сайт журналу: http://pvntsh.nung.edu.ua
Електронна адреса редколегії:  math@nung.edu.ua

 

З доповідями на пленарному засіданні виступили:

– Ірина ФЕДЯК “Фармацевтика і волонтерство під час російсько-української війни”. Доповідачка ознайомила присутніх з волонтерським проєктом фармацевтичного факультету ІФДМУ, метою якого є виробництво лікарських засобів із протигрибковою, протизапальною та ранозагоювальною  активністю для військових ЗСУ та цивільного населення прифронтових районів.
– Леонід ЗАМІХОВСЬКИЙ “Розробки кафедри Інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем, спрямовані на забезпечення цивільного захисту в умовах воєнного стану”.

Відбулося обговорення доповідей та підбиття підсумків роботи Пленарного засідання та засідань у Комісіях (гуманітарні науки – сім комісій та природничі науки – п’ять комісій). Загалом у програмі НТШ цьогоріч було заявлено 166 доповідей. Оксана ПАРКУЛАБ, голова комісії психології, ознайомила присутніх з тематикою виступів учасників цієї комісії, засідання якої відбулося 14 березня на кафедрі психології розвитку факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Завершилося засідання концертом у виконанні студентів Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на пошану 210-річчя з дня народження Тараса Шевченка – Миколи Дідохи, Христини Дреслюк, Світлани Кінаш, Анни Качанської (клас кандидата мистецтвознавства, доцента Світлани Вишневської, концертмейстер Владеліна Матієва); Ольги Куцели (клас заслуженої артистки України, доцента Наталії Шевченко, концертмейстер Вікторія Яковійчук); Юрія Гресько; тріо у складі Людмили Кольбух, Катерини Момот, Ярослава Мельничука; тріо у складі Лілії Кузь, Марти Орнат, Наталії Коновалової (клас заслуженої артистки України, доцента Ольги Молодій, концертмейстер Наталія Боднар).