Підготовка волонтерів проєкту UPSHIFT до надання психологічної підтримки молоді

8-10 березня на факультеті психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося 3-денне навчання студентів для роботи у волонтерському проєкті в межах програми UPSHIFT, реалізованої в Івано-Франківській області ГО «МІЖ ІНШИМ», за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.
До участі в навчальній програмі залучено 17 студентів 3-4-х курсів спеціальності “Психологія”. Навчання відбувалося в аудиторіях під безпосереднім керівництвом досвідчених тренерів, консультантів і науковців – завідувачки кафедри психології розвитку, доцентки Оксани Паркулаб  та  доцентки кафедри соціальної психології Оксани Чуйко. Застосовано низку сучасних інтерактивних методів та прийомів («Competition in small groups», «Brainstorm», «Judicalsitting», «Debriefing» тощо) з метою удосконалення навичок фахової підготовки майбутніх психологів для надання якісної психологічної підтримки здобувачів вищої освіти. У результаті спільної діяльності викладачів і студентів, відбулося знайомство останніх з особливостями організації та надання психологічної підтримки молоді, поглиблення знань з методології психологічного консультування, набуття фахових компетентностей з проведення тренінгів і групових занять, опанування технік подолання стресу та тривоги, прийомів формування психологічної стійкості та проведення аналізу кейсів з психологічної підтримки студентів тощо.

Наприкінці зустрічі учасники навчальної програми висловили щиру вдячність тренерам за можливість поглибити свої теоретичні знання, вдосконалити практичні навички та запозичити цікавий досвід роботи з клієнтами,  деканату факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за надання аудиторій та столовій університету за смачні обіди під час навчальних днів. Окрема подяка – партнерській організації Центру супервізії та професійного розвитку психолога за сприяння навчанню та видачі сертифікатів.

Надихаючими для тренерів були слова учасників: “Ми натхненні новими знаннями та нетерпляче чекаємо зустрічей з вами на майбутніх заходах. Разом ми створимо спільноту взаємопідтримки та піклуватимемось про психологічне здоров’я молоді!
Вперед до перемоги і нових звершень!”