Відкриття змагань благодійної акції до Дня Героїв «Місцеве самоврядуваня Прикарпаття – Збройним Силам України»

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, як голова Федерації студентського і учнівського спорту, голова Федерації бадмінтону в Івано-Франківській області, віце-президент Федерації волейболу України взяв участь благодійній  спортивно-патріотичній акції «Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України!».

Участь у ній взяли близько 30 команд у складі депутатів обласної, районних, міських, селищних та сільських рад (понад 320 учасників).

Дана благодійна акція не лише про спортивні здобутки. Вже другий рік поспіль вона проводиться, щоб об’єднати зусилля для благородної справи, адже наші військові заслуговують на постійну підтримку. Зазначимо, що кожна територіальна громада, взявши участь в акції, зробила свій внесок у перемогу.

На початку учасників змагань привітав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич: «Дорогі друзі та колеги! Вітаю усіх на другій благодійній спортивно-патріотичній акції «Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України!». Дякую, що так чисельно сьогодні представлені. Радію, що ви відгукнулися на наш заклик і взяли участь. Мені дуже приємно, що поряд із нами присутній голова Федерації студентського і учнівського спорту, голова Федерації бадмінтону в Івано-Франківській області, віце-президент Федерації волейболу України, ректор ПНУ Ігор Євгенович Цепенда. Ця акціє є символічним виявом солідарності органів місцевого самоврядування із ЗСУ. Це наша демонстрація того, що ми хочемо наблизити нашу величну Перемогу. Бажаю усім шляхетної, чесної боротьби і нехай переможе сильніший!».

Слід зазначити, що цьогоріч окрім футболу, волейболу, шахів та інших видів спорту вперше був введений бадмінтон, Президентом федерації України якого є Олексій Дніпров.

«Ми розпочинаємо пропагування бадмінтону на Прикарпатті із загальноосвітніх шкіл. Зауважили на тому, що наші діти внаслідок сидіння з гаджетами втрачають зір. Бадмінтон – один із небагатьох видів спорту, який дозволяє відновити зір, адже спостерігаючи за воланом ми зміцнюємо свій очний м’яз. В основі своїй цей вид спорту дуже популярний в багатьох країнах світу. Найважливіший серед космонавтів і астронавтів. Причина цього – це швидке прийняття рішень. Це важливо саме в умовах такої технологічної епохи, тому для усіх депутатів, це є таким стимулом для кращої розумової праці і правильних рішень. Сьогодні хочу щиро подякувати всім вам за те, що ви підтримуєте фізичну культуру кожен у своєму регіоні та впродовж багатьох років своїм прикладом формуєте нове покоління українців, які застосовують все на своїй практиці», – підкреслив голова Федерації студентського і учнівського спорту, голова Федерації бадмінтону в Івано-Франківській області, віце-президент Федерації волейболу України, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.