Ректор закликав старост груп до конструктивної комунікації

Відбулась робоча онлайн-зустріч ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди зі старостами всіх академічних груп денної і заочної форм навчання інститутів, факультетів та коледжу ПНУ. Всього на зустрічі, яка тривала 45 хвилин і, на жаль, була перервана повітряною тривогою, взяли участь понад 800 осіб.

Старости почули від ректора багато інформації, а також отримали відповіді на свої запитання. Головний акцент зустрічі було зроблено на необхідності конструктивної комунікації та зворотнього зв‘язку у ланцюжку ректорат-деканати-старости академічних груп-студенти.

Ректор Ігор Цепенда підкреслив, що запросив на розмову лідерів, яких вважає важливою сполучною ланкою між студентами та адміністрацією ЗВО. Він закликав доводити до відома всі питання, які ставлять студенти. Відкинути побоювання зіпсувати стосунки з викладачем у разі виникнення певних проблем у навчальному процесі.

«Вчасна доброзичлива комунікація дозволяє попередити серйозні конфлікти, у яких не зацікавлені ані студенти, ані адміністрація. Тож, не замовчуйте гострі питання і проблеми і не намагайтеся навіть із найкращих спонукань вирішити їх самостійно, якщо ці питання лежать у компетенції адміністрації», – наголосив ректор. Він нагадав про те, що університет щодня працює над удосконаленням роботи задля створення кращих умов навчання та розвитку для студентів.

Всі пропозиції, скарги чи зауваження щодо організації навчального процесу, зриву навчального процесу (відсутності занять) чи інших процесів в університеті, можуть бути доведені до адміністрації через сайт університету https://pnu.edu.ua/зворотний-звязок/

У процесі відповідей на запитання та обговорення пропозицій, які звучали від старост, ректор також вийшов з ініціативою можливої організації круглого столу щодо питань навчального процесу, методології та студентського життя в цілому. Результатом подібної дискусії, подібної бурі мізків, на думку ректора, могло би стати народження та реалізація в університеті цікавих спільних ідей щодо вдосконалення певних моментів та подолання проблем, з якими час від часу стикаються студенти і викладачі.

«Вам потрібно знати все, що відбувається у вашій академічній групі. Про розклад, перенесення занять, «заборгованість» студентів. Знати де і як, у якій формі, пройде іспит, знати розпорядження адміністрації: ректора, декана, викладачів і т.д., розклад офіційних заходів. Необхідну інформацію прошу доводити оперативно, своєчасно, а також точно і без інтерпретацій студентам ваших груп», — звернувся ректор з проханням до старост. Він також підкреслив, що старости мають добре орієнтуватися на сайті університету. Слідкувати за новинами та анонсами університету, факультету, кафедр.

«Особливо треба слідкувати за анонсами різноманітних подій, участь у яких можна запропонувати студентам ваших груп. В університеті проводиться багато цікавих конференцій, заходів, конкурсів, зокрема, конкурсів стипендій, які можуть отримувати за певних умов навіть ті, хто вчиться не на бюджеті», – пояснив ректор. Розмова вийшла цікавою і змістовною.

Тож сподіваємось, що про всі її деталі, а також новини, що почули від ректора, старости повідомлять студентам своїх академічних груп.