Кандидати в стипендіати від Фонду Інституту Східних досліджень презентували свої досягнення

Сьогодні в Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» відбулася зустріч керівництва Прикарпатського національного університету на чолі з в. о. ректора Ігорем Цепендою, студентського самоврядування та інших структурних підрозділів із кандидатами в стипендіати від Фонду Інституту Східних досліджень.

З вітальними та мотивуючими словами до майбутніх стипендіатів виступив в. о. ректора ПНУ Ігор Цепенда. Він підкреслив важливість цієї стипендії для студентів, зазначивши, що вона не лише підтримує фінансово, а й відкриває нові можливості для розвитку.

«Стипендія від Фонду Інституту Східних досліджень — це унікальний шанс для вас. Студенти Прикарпатського національного університету є єдиними серед українських закладів вищої освіти, які з 2018 року щорічно отримують стипендії у розмірі 1000 доларів США в гривневому еквіваленті від цього відомого Фонду», — зазначив Ігор Цепенда.

Кожен учасник, який претендує на отримання річних стипендій, мав можливість розповісти про свої проєкти, досягнення, особистісний розвиток та плани на майбутнє. Стипендіати ділилися своїми ідеями, які вносять вклад у розвиток університетської спільноти, демонструючи активність і ініціативність, що є важливими характеристиками сучасного студента.

Варто відзначити, що студенти нашого університету єдині серед студентів українських закладів вищої освіти, які вкотре отримують стипендії відомого Фонду Інституту Східних досліджень (Республіка Польща). Це стало можливим завдяки підписаній 12 червня 2018 року двосторонній угоді про співпрацю між Фондом Інституту Східних досліджень (м. Варшава, Республіка Польща) та Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ, Україна). Засновником Фонду є голова Програмної Ради Центральноєвропейського економічного форуму (загальновідомого як Центральноєвропейський Давос) Зигмунт Бердиховський.

Нині стипендіатами Фонду стали вже понад 100 студентів та випускників ПНУ. Переможцям також надається можливість взяти участь у міжнародних заходах, які організовує Фонд, сприяючи їхній міжнародній інтеграції та персональному нетворкінгу.

Нагадаємо, нещодавно в. о. ректора Ігор Цепенда на полях XXXIIІ Економічного форуму у Карпачі підписав нову двосторонню Угоду про співпрацю між нашим університетом та Фондом Інституту Східноєвропейських досліджень (Варшава, Республіка Польща) з засновником Фонду, головою Програмної Ради Економічного форуму Зигмунтом Бердиховським.