Професорки університету обмінялися досвідом з польськими колегами

Професорки педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Надія Луцан та Анна Струк в рамках роботи над проєктом Erasmus+ Cooperation Project mentUwell – Preserving youth mental wellbeing in wartime migration crisis побували з навчальним візитом у Польщі.

Впродовж перебування в місці Катовіце-Нікішовець міжнародна експертна група отримала багато позитивних вражень від спілкування з різними фахівцями: викладачем, психологом і педагогами (практиками), які здійснюють супровід дітей та молоді з України.

Запрошені експерти висловили свої ідеї щодо запровадження інструментарію для освітян, волонтерів та інших, хто працює з молоддю та хто дбає про збереження психічного благополуччя молоді в умовах воєнної міграційної кризи.

Пізнавальною була презентація та обговорення посібника для вчителів і вихователів професор Моніка Бонк-Сосновська (Monika Bąk-Sosnowska), в якому детально розкриваються психологічні проблеми що виникають в дітей та молоді з України і надано рекомендації як допомогти їм боротися зі стресовими ситуаціями.

Представники університету Надія Луцан та Анна Струк презентували власні напрацювання, які будуть використані для підготовки універсальної методології та інструментів збереження психічного благополуччя молоді міграційної кризи військового часу.

Родзинкою зустрічі був проведений професором Мацеєм Вітковським (Maciej Witkowski) воркшоп, який стимулював всіх учасників краще зрозуміти комунікацію між різними культурами.

Дякуємо польським партнерам за організовану зустріч, нові ідеї для співпраці, які сприяють зміцненню ролі університету у глобальному освітньому просторі та відкривають нові перспективи для розвитку міжнародних контактів.