Виставка квіткової симфонії Khudyak Art у Прикарпатському університеті

7 лютого, в Центрі образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва Прикарпатського національного університету відбулося відкриття виставки живописів квіткової симфонії випускника ПНУ Любомира Худяка та Уляни Худяк.

Khudyak Art – це їх творчий союз. Здобувши художню освіту, двоє вирішили зробити живопис частиною свого життя. Часто беруть участь у всеукраїнських та міжнародних виставках та пленерах.

Любомир Худяк у 2010 році закінчив Інститут мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, спеціальність – образотворче мистецтво. Почав свою виставкову діяльність у 2007 році. Зараз його твори знаходяться в музеях України у приватних колекціях, зокрема, Франції та Італії. Також веде художню студію «Мистецька Мансарда», де працює з молодими художниками.

Молоді таланти не просто фіксують дійсність на полотні, вони малюють свої емоції. Кожна картина має бути пережитою. Усі роботи виконані з різним настроєм, але їх об’єднує гармонійна цілісність та бажання загострити відчуття музики напівтонів, і прагнення долучитися до прекрасного.

Побачити твори Любомира Худяка і Уляни Худяк та ознайомитися з їхніми новими роботами прийшли рідні, колеги, студенти ПНУ та поціновувачі таланту відомого митця.

Відвідувачі наголосили на тому, що кожен із цих живописних ефектів ще раз підтверджує, що Любомир та Уляна – багатогранні та надзвичайно талановиті художники.

«Я відчуваю квіти, а вони відчувають мене. Але це спілкування незавершене – воно запрошує до розмови й глядачів. У моїх картинах можна відчути квіткову гармонію, звучання кольорових сполучень тощо», – зазначив митець Любомир Худяк.

На завершення виставки з вагомим творчими доробками художників привітали колеги та викладачі.