Відбувся вебінар-нетворкінг «Як допомогти дитині пережити втрату»

18 травня 2022 року відбувся вебінар-нетворкінг для педагогів і психологів, які навчаються за програмою «Психологічна підтримка вчителів шкіл». Освітньо-профілактичний захід на тему «Як допомогти дитині пережити втрату» об’єднав провідних фахівців з Львівської області  й сприяв поширенню наукових знань про особливості екзистенційних переживань особистості в межовій ситуації та розуміння психічного стану дитини, що страждає від втрати.

Під час інтерактивної зустрічі завідувачка кафедри психології розвитку Оксана Паркулаб розкрила роль і значення психолого-педагогічного супроводу дітей у школі для відновлення й зміцнення їх психічного здоров’я, ознайомила вчителів з теоретичними основами процесу переживання горя та показала конкретні способи підтримки дітей у хвилину смутку і страждання. Особливу увагу приділено питанням, які мають безпосереднє відношення до практичної діяльності педагогів, що опікуються цією категорією дітей, – як повідомити дитині про смерть близької людини, у яких випадках може знадобитися медикаментозна допомога,  чого не можна казати дитині, яка втратила батьків або рідних, як переживати жалобу разом з дітьми, як здійснювати моніторинг поведінкових реакцій учнів тощо.

Організаторами вебінару виступили Державна служба якості освіти України та факультет психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

З презентацією можна ознайомитися за покликанням:

Як допомогти дитині пережити втрату