Прикарпатський університет відкрив центр психологічної допомоги

На базі факультету психології ПНУ відкрився перший центр психологічної допомоги та підтримки “Разом з тобою”. Проєкт стартував у партнерстві з благодійним фондом «Разом для України», який об’єднує різних українських активістів по всій території США та підтримує глобальну мережу з понад двох тисяч людей різного походження.

Метою трьохмісячного пілотного проєкту є надання психологічної підтримки особам, які постраждали від війни. «Це допомога для людей, які проживають в Україні, включаючи дітей, які зазнали травм, пов’язаних із війною, та також був переміщений зі своїх домівок через війну», – розповіла докторка психологічних наук, професорка, декан факультету психології ПНУ Лариса Заграй.

Центр психологічної підтримки “Разом з тобою” працюватиме на факультеті психології Прикарпатського університету імені Василя Стефаника вул. Шевченка 57 (вхід з вул. Чорновола) гуманітарний корпус 5 поверх кім. 504. Зпис проводиться за поликанням https://docs.google.com/forms/d/13ACHBL43oyEEUPKLf8l9BHwaaNOCDGuo3GP-lzdmc28/edit?usp=sharing

“Ми розуміємо, наскільки сильно зараз страждає мирне населення та як сильно воно потребує підтримки. Підтримки не тільки фінансової, але й психологічної. Адже люди не тільки втратили своє майно та змушені були покинути свій дім, але й пережили справжнє жахіття. Страждають як діти, так і  їх батьки. Їм потрібна допомога вже зараз”, – пояснила Евеліна Курілець, виконавча директорка БФ «Разом для України».