Розширюємо мережу міжуніверситетського онлайн-лекторію

Сьогодні, 28 березня, розпочинає свою роботу міжуніверситетський онлайн-лекторій.  Академічні спільноти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка проведуть для здобувачів вищої освіти та всіх зацікавлених осіб лекції з актуальних тем за напрямками суспільних, біологічних, природничо-математичних та гуманітарних наук.

Наразі ініціативу підтримали понад 100 науково-педагогічних працівників вищевказаних університетів. Відвідування лекторію доступне для всіх охочих, що дозволить здобувачам із різних регіонів, у тому числі тих, де ведуться активні бойові дії, скористатися нагодою використати цей лекторій як елемент неформальної освіти та збагатити свої знання.

Лекторій триватиме з 28.03.2022 р. до 15.04.2022 р. Розклад у форматі Google-таблиці з активними покликаннями розміщений тут. Лекції будуть відбуватися на платформах Google-meet та Zoom.

Учасники можуть отримати сертифікат про проходження лекцій, заповнивши після завершення лекції(-їй) Google-форму, покликання на яку знаходиться у розкладі.

Реалізація міжуніверситетського онлайн-лекторію повністю відповідає стратегічним планам розвитку університетів, зокрема активізації внутрішньої мобільності, висвітлення власних авторських методик та напрацювань, а також освітніх та наукових новацій, які розробляються в університетах для широкої аудиторії.

Варто зазначити, що міжуніверситетський лекторій проводиться вже вдруге. Такий формат співпраці між Прикарпатським національним університетом та Тернопільським національним педагогічним університетом був започаткований навесні 2020 року у зв’язку із викликами пандемії COVID-19 та отримав багато схвальних відгуків.