Благодійна акція «Подаруй книгу»

Первинна організація НСЖУ Прикарпатського національного університету за підтримки керівництва ПНУ, сьогодні, в Міжнародний день дарування книг, провела благодійну акцію «Подаруй книгу». Її зініціювала членкиня журналістського осередку ПНУ, професорка, відома українська письменниця  Ольга Деркачова.

У межах акції секретар первинної організації НСЖУ Прикарпатського університету Богдана Засідко та членкиня НСЖУ Ольга Деркачова завітали до Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Приємним подарунком від гостей стали нові книги та підручники для вихованців закладу.

«Ми не вперше відвідуємо вихованців цього закладу з доброчинною метою. Сьогодні, у Всесвітній день дарування книг, друковані видання дарують насамперед дітям, а також тим, чиї можливості доступу до читання книг з різних причин є обмеженими. Саме тому наша первинна організація НСЖУ Прикарпатського університету виступила з благодійною ініціативою. Переконана, що такі добрі справи вчать усіх, передусім, дітей, робити добро та проявляти взаємодопомогу», – зазначила Богдана Засідко.

Під час зустрічі професорка, докторка філологічних наук, відома українська письменниця Ольга Деркачова розповіла вихованцям Центру про те, як кожна із книг отримує своє життя та поділилася власним досвідом їх написання. Для дітей, особливо старшокласників, така розповідь викликала неабияку зацікавленість і низку запитань.

Представниці Прикарпатського університету також поспілкувалися з керівництвом закладу та вихователями, обговорили низку ініціатив.

Благодійна акція «Подаруй книгу», як зазначили організаторки, і далі триває. До неї можуть доєднатися усі охочі, зокрема, викладачі, працівники та студенти університету.

Зазначимо, що з 2012 року в усьому світі 14 лютого активно відзначається Міжнародний день дарування книг. Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американського книжкового блогера Еммі Бродмур, де в цей день дорослі дарували одне одному та дітям книги.

  • Благодійна акція “Подаруй книгу”