Золота та бронзовий призери зустрілися з ректором

Студенти Прикарпатського днями принесли ще дві високі нагороди у скарбницю перемог університету, які вони здобули на чемпіонаті України з боксу серед учасників віком до 22-х років. Змагання проходили днями в Чернівцях. Золото чемпіонату у ваговій категорії 51 кг зуміла вибороти Ярослава Маринчук, студентка 4 курсу економічного факультету! А студент Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ Едуард Трофименко виборов III місце у ваговій категорії 57 кг і здобув бронзову медаль! Обоє студентів є вихованцями Івано-Франківської ОДЮСШ.

Сьогодні наших чемпіонів особисто привітав ректор університету Ігор Цепенда. На зустрічі також були присутні тренери студентів-спортсменів – Мирослав Карабін, заслужений тренер України,  суддя міжнародної категорії, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області, в.о.директора ОДЮСШ; Сергій Данилів, старший тренер молодіжної та юніорської жіночої збірної України з боксу; Сервін Сулейманов, президент Івано-Франківської міської федерації боксу, майстер спорту України міжнародного класу з боксу, п’ятиразовий чемпіон України з боксу, чемпіон світу серед юніорів, випускник ПНУ.

«Ми маємо сьогодні надзвичайні успіхи в боксі, у вільній боротьбі, в баскетболі, зокрема стрітболі, в легкій атлетиці, волейболі, стрибках з трампліну. Ми розширюємо спектр всіх видів спорту і там самим творимо, з одного боку, потужну основу для спорту високих досягнень і, паралельно, не забуваємо про студентів, які на щодень повинні любити спорт», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Ректор також зауважив, що університет всіляко підтримує студентів-спортсменів, які мають високі спортивні досягнення. Акцентуючи увагу він підкреслив, що однією із форм такої підтримки є  переведення, за потреби, на державну форму навчання, а також стипендійна підтримки та створення гнучких графіків тренування у поєднанні з навчальним процесом.

« У нас на цей рік великі плани. Підготовка до чемпіонату Європи, до універсіади. Також ми формуємо дорослу команду і розпочнеться новий олімпійський цикл на 4 роки. Тому наші спортсмени, які перемогли на чемпіонаті України, хочеться сподіватися прославляться на європейському та світовому рівнях», – зазначив тренер Сергій Данилів.

Голова відділення НОК України в Івано-Франківській області, тренер, заслужений тренер України Мирослав Карабін у ході розмови зауважив, що студенти-спортсмени мають добрий потенціал, наполегливі в тренуваннях і мають всі шанси успішно виступити на літніх Олімпійських іграх в 2024 році.

Він також вручив ректору університету Ігореві Цепенді Подяку від голови НОК України Сергія Бубки за особистий внесок у розвиток олімпійського спорту, книгу «Енциклопедія боксу» та висловив побажання подальшої співпраці.

На завершення зустрічі Ярослава Маринчук та Едуард Трофименко розповіли як готувалися до Чемпіонату України, про зіграні поєдинки та поділилися своїми планами на майбутнє.