В університеті відбулася регіональна зустріч молодих учених

Регіональна зустріч рад молодих учених відбулася сьогодні на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. На ній були присутні представники рад молодих учених закладів вищої освіти міста Івано-Франківська та коледжів області, представники Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА.

Захід проходив за участі представників Ради молодих учених при Міністерстві освіти та науки України – голови ради, професорки Олесі Ващук, заступниці голови ради, доцентки Анастасії Сімахової, керівника офісу з проведення регіональних зустрічей Андрія Хорольського, консультанта ради, кандидата економічних наук, доцента Прикарпатського університету Володимира Стефініна.

З вітальним словом звернувся онлайн до молодих учених ректор Прикарпатського університету, доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда.

” Я радію з того, що у Прикарпатському національному університеті потужні наукові школи мають тяглість: ми маємо як сильних молодих вчених, так і достатньо потужних зрілих науковців. Адже коли немає зв’язку між вчителем і учнем, то наукова школа немає розвитку. Переконаний, що сьогоднішня зустріч буде плідною і багато нових ідей будуть реалізовані в наших українських університетах”, – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Ігор Євгенович також зауважив, що університет докладає всіх зусиль, аби сприяти розвитку та плідній роботі молодих вчених. З цією метою максимально удосконалюються не лише існуючі матеріальні бази, а й створюються нові. В контексті останніх назвав Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» та Міжнародний центр зустрічей студентської молоді України і Польщі у Микуличині. Тим самим, за словами ректора, університет створює всі умови, аби наука розвивалася саме у нашому регіоні та в нашій країні, аби талановита молодь не їхала закордон у пошуках кращих умов.

Під час зустрічі голова Ради молодих учених при МОН України, професорка Олеся  Ващук та представники Ради презентували присутнім результати діяльності. Своєю чергою кожен із учасників зустрічі розповів про основні напрями своєї роботи, напрацювання, а також обговорили подальші плани.